Webdesign Erfurt
Centralni sesalni sistemi

    Hiter dostop

    Izberite primeren centralni
    sesalni sistem za vašo hišo.

    (Podrobnosti)  

Centralni sesalni sistemi Disan
Zastopnik za Slovenijo:

omegalogo3.png

 

 

 

Omega d.o.o.
Ljutomerska cesta 28
9250 Gornja Radgona

Tel.:02/56-11-762
Fax:02/56-11-524
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

www.omegadoo.si 

Obiskovalci: 8169334
Prednosti

Visok higijenski standard

Eno od osnovnih opravil našega življenja je sesanje prahu v bivalnih in delovnih prostorih. Pogostost tega opravila narekuje proizvajalcem sesalnikov proizvodnjo izdelkov, ki bodo to delo olajšali, ga poenostavili in naredili okolju prijaznega.

Centralni sesalni sistem Disan je zelo blizu idealnemu načinu sesanja. Zaradi odvajanja celotnega posesanega zraka iz zgradbe je pri centralnem sesalnem sistemu rešen pojav vračanja mikrodelcev skozi filtre sesalnika  nazaj v prostor ( kar se pri klasičnem sesalniku dogaja ), kjer le ti povzročajo alergije, neprijetne vonjave, delci več ur lebdijo v zraku, nato se vsedejo na pohištvo, kar izgleda kot da pohištvo ni očiščeno.

 
DISAN CSS število sočasnih uporabikov

Pri načrtovanju CSS je potrebno invenstitorja opozoriti glede števila sočasnih uporabnikov (koliko jih bo sesalo naenkrat). Vse navedene želje se potem upoštevanju pri načrtovanju (dimenzije instalacijskih cevi, velikost sesalne enote,..).

szn383.jpg

Enostavna uporaba na vseh površinah, hitro čiščenje, zmanjšani stroški čiščenja

Čiščenje je olajšano, ker rabimo samo sesalno cev in sesalne priključke. Ni potrebno prenašati težkega sesalnika iz prostora v prostor, vlačenje električnega  kabla, zaradi lahke PVC sesalne cevi ne pride do poškodb na inventarju, kar se pri uporabi klasičnega sesalnika pogosto dogaja.

Pri klasičnem sesanju vsaka čistilka vleče s sabo težak, okoren sesalnik, potrebno je pogosto menjavanje vrečk. Vse to pri centralnem sesalnem sistemu odpade, zato je izkoristek časa pri čiščenju neprimerno boljši. V praksi veljajo sledeči normativi čiščenja :

Čiščenje s klasičnim sesalnikom

- natančno sesanje  4,5 m²/min

- površno sesanje  7,6 m²/min

Povprečna kapaciteta čiščenja ..... 275 m²/min

Čiščenje s centralnim sesalnim sistemom

- natančno sesanje  7, 1 m²/min

- površno sesanje  11 m²/min

Povprečna kapaciteta čiščenja .....  415 m²/min

Z uporabo centralnega sesalnega sistema dosežemo 50% večji učinek sesanja, s čimer prihranimo, zaradi manjšega stroška dela.

Amortizacija centralnega sesalnega sistema

Pri uporabi klasičnih sesalnikov lahko računamo na življensko dobo maksimalno 5 let, z velikimi stroški popravil zaradi mehanskih poškodb in menjavanja vrečk.
Življenska doba centralnega sesalnega sistema je min. 20 let, omrežja 40 let, pri čemer odpadejo popravila zaradi mehanskih poškodb, saj je sesalna enota locirana fiksno v pomožnem prostoru.
V praksi se strošek invenstiranja v centralni sesalni sistem v primerjavi s uporabo klasičnih sesalnikov povrne v max. 3 letih.

Varnost

Pri centralnem sesalnem sistemu ni nevarnosti stika z elektriko sesalnika, električnega kabla ali elektro vtičnice. V sesalnih vtičnicah je nizka napetost.
Konstantna moč čiščenja omogoča hitro in enakomerno čiščenje.

Čas uporabe ni omejen

Pri uporabi centralnega sesalnega sistema je omogočeno sesanje v katerem koli dneva (zgodaj zjutraj, zvečer,..), saj je sesanje tiho, ker je sesalna enota locirana v pomožnih prostorih, tako, da ne moti stanovalcev. Predvsem je takšna prednost izrazita pri uporabi v hotelih, domovih za ostarele, časovno zasedenih pisarnah,...

Sesanje vode in pepela

szn348.jpg

Pri sesanju vode moramo vedno uporabiti izločevalec vode; voda se nabira v izločevalni  posodi in ko je polna plavač v posodi zapre izhod vode iz posode in v instalacijski sistem, s tem pa tudi onemogoči dodatni dovod vode v posodo. Polno posodo izpraznimo. Enako pri sesanju pepela rabimo izločevalec pepela, kjer se pepel nabira v posodi in ko je posoda polna jo izpraznimo.

 

 

Čiščenje zunanjih in pomožnih prostorov

Podjetje Disan ima v svojem bogatem programu na volju razne komplete ali posamezne elemente za čiščenje zunanjih prostorov, kot so: balkoni, terase,..  Kakor tudi pomožnih prostorov kot so: garaže, kurilnice, kleti,..

Disan ima izkušnje pri CSS za gospodarsko rabo

Podjetje Disan ima bogate izkušnje na področju CSS za gospodarske uporabnike. Preko 700 velikih gospodarskih objektov po vsem svetu; od mondenih Alpskih hotelov, do poslovnih zgradb v Singapurju,  Južne Koreji,... Prav tako je vzgrajenih  CSS  Disan v  nešteto domov po svetu.

Podjetje OMEGA d.o.o. , kot poslovni partner podjetja DISAN, Vam zagotavlja popolnoma enak standard kvalitete.

....glejte tudi Storitve

 
 
Pioneer
www.centralni-sesalni-sistem.si - izvedba: /3xdvojniw/