Webdesign Erfurt
Centralni sesalni sistemi

    Hiter dostop

    Izberite primeren centralni
    sesalni sistem za vašo hišo.

    (Podrobnosti)  

Centralni sesalni sistemi Disan
Zastopnik za Slovenijo:

omegalogo3.png

 

 

 

Omega d.o.o.
Ljutomerska cesta 28
9250 Gornja Radgona

Tel.:02/56-11-762
Fax:02/56-11-524
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

www.omegadoo.si 

Obiskovalci: 8169226
Tehnika

Centralni sesalni sistem z oznako Disan jamči vedno garantirano kvaliteto. Visoko kvalitetne komponente garantirajosezione453.jpg optimalno delovanje. Pogoste kontrole predpisane kvalitete, omogočajo dolgotrajno delovanje centralnega sesalnega sistema. Pravilno delovanje je odvisno od enakomernega razmerja med podtlakom in pretokom zraka. Velik vpliv na optimalno delovanje ima velika površina filtra, s tem jamči za brezhibno delovanje sistema. Podjetje Disan ima dolgoletne izkušnje na področju projektiranja in izdelave sesalnih sistemov, tako, da so njihovi elementi sinonim za kvalitetno delovanje.

 
Sodobna hišna tehnika za vaše udobje

Zaščita motorja

Vsi motorji so opremljenii z bimentalnim varovalnim stikalom. Če se temperatura temperatura delovanja nenadoma dvigne, ima motor vgrajeno termično varovalko, katera prekina delovanje. Šele po ohladitvi motorja na normalno delovno temperaturo in odpravo napake, je motor spet pripravljen za nadalno delovanje. Termična varovalka služi kot varovalo pred preobremenitvijo motorja. Vsi sesalni sistemi podjetja Disan  ustrezajo visokim norman CE oznake in dosegajo zaščitni razred IP 44.

Zaščita pred hrupom

Zvočna izolacija z ognjevarnimi materiali zmajnša hrup na minimum in istočasno onemogoča stik z mešanico prahu in zraka.

Prednosti uporabe ciklona

Z inovativnim sistemom dvojne ciklonske tehnike se mešanica umazanije in zraka loči. Večja in težja umazanija se sesede na dno zbirne prostorne  posode za umazanijo. Velika filtrirna komora je pomemben komponent za unčinkovito delovanje filtracije in s tem delovanje sistema.

Ohišja iz kovine ali ABS plastike

Sesalne enote  so izdelane iz praškasto lakiranega kovinskega ohišja, ta ohišja so zelo stabilna in kompaktna. Lahko so pa tudi iz nelomljivega lakiranega plastičnega materiala ABS, kateri je zelo lahek in je posebno za ta namen narejen.

Posoda za umazanijo

Zaradi velike posode za umazanijo je normalno praznenje posode 2 krat letno. Plastična vrečka za enostavnejšo odstranitev prahu se nahaja v nosilnem košu, ki se nahaja v posodi za umazanijo. Pri praznjenju posode vzamemo nosilec vrečk iz posode, PVC vrečko z umazanijo pa odložimo v zbirnik za smeti. Posodo za umazanijo zlahka spet z dvema objemkama pritrdimo na sesalno enoto.

Tangencialni in radialni by-pass motorji

Disanove dolgoletne izkušnje z motorji so sinonim za kvaliteto. So izdelani iz posebne aluminijske zlitine, katero uporabljajo tudi v letalski industriji. By- Pass motor poganja 2 ali 3 stopenjsko turbino, ki ustvarja podtlak in ves sesalni zrak potuje skozi turbino. Motor in njegovi sestavni deli so ločeni in hlajeni s čistim hladnim zrakom iz prostora v katerem se nahaja sesalna enota. Motorji od podjetja Disan so robustne izdelave z dolgo življensko dobo.

Krmilna enota

Sesalna enota se vključi lahko že ko dvignemo pokrov sesalne vtičnice (vtičnica z micro stikalom), lahko ko cev vtaknemo v sesalno vtičnico ali na samem ročaju sesalne cevi z stikalom (vtičnica na kontakte). Skratka ko sklenemo 12 V nizkonapetostni tokokrog vklučimo sesalno enoto in za to skrbi krmilna enota. Obstaja več krmilnih enot in se razlikujejo po načinu vklopa sesalne enote.   

Dušilec zvoka

Pri vseh modelih tangencialnih motorjev podjetje Disan priporoča montažo dušilca zvoka, katerega namestimo na izpuhu sesalne enote.

Mehanska filtracija

Po tem ko mešanico umazanije in zraka z dual ciklonsko tehnologijo ločimo, se težji delci umazanije sesedejo na dno posode. Zrak iz prostora v katerem sesamo in mikro prah pa potuje skozi kartuša filtra z veliko filtrirno površino, preko izpušne rozete ven iz stanovanjskega objekta. Filtri kartuša podjetja Disan dosegajo pri neomejenem času uporabe boljše filtrirne rezultate. Filtri z majhno površino filtracije imajo majnhno propustnost zraka in zato lahko povzročijo okvaro motorja.

Kartuša filter moramo 1 krat letno očistiti, zamenjati pa ga je potrebno vsakih  5 do 6 let.

Pri mehanski filtraciji se filtrirni zrak izpiha iz objekta, tako je učinek čiščenja res 100 %, tako v stanovanjskem objektu ni mikro prahu, ne zaudarja po sesalniku in prahu in istočasno se stanovanjski objekt prezrači.

Vodna filtracija

Žal so  pri tej filtraciji prisotni trije potrebni pogoji za razvoj mikroorganizmov: topel zrak, umazanija in voda, zato je velika verjetnost razvitja mikroorganizmov v sesalnih vodah.   

Tudi iz drugih tehničnih in praktičnih razlogov podjetje Disan z 70 letno tradicijo tako filtracijo odsvetuje. Kot so npr. neposredna povezava kanalizacijskih odtokov in sesalnega sistema, morebiten smrad pri sesalnih vtičnicah, stroški vgradnje in morebitnega vzdževanja so bistveno višji,...

Montažni material

Na voljo so različno že pripravljeni kompleti za izgradnjo centralnega sesalnega sistema. Kompleti so sestavljeni glede na velikost in želeno izvedbo sistema. V kolikor želite sami vgraditi sistem Vam nudimo vso podporo.

Na naslov podjetja OMEGA d.o.o.  pošljete samo tlorise posameznih etaž objekta in posredovali Vam bomo vris in lokacijo sesalnih vtičnic, sesalne enote in popis potrebnega materiala za samomontažo. V kolikor se odločite za nakup komponent Vam z materialom pošljemo navodila za samomontažo. Za v lastni režiji zgrajen centralni sesalni sistem Vam po želji opravimo tudi tlačni preizkus sistema (priporočamo, da se opravi pred nadaljnimi gradbenimi deli ).

 

.....glejte tudi Prednosti

 
 
Pioneer
www.centralni-sesalni-sistem.si - izvedba: /3xdvojniw/