Webdesign Erfurt
Centralni sesalni sistemi

    Hiter dostop

    Izberite primeren centralni
    sesalni sistem za vašo hišo.

    (Podrobnosti)  

Centralni sesalni sistemi Disan
Zastopnik za Slovenijo:

omegalogo3.png

 

 

 

Omega d.o.o.
Ljutomerska cesta 28
9250 Gornja Radgona

Tel.:02/56-11-762
Fax:02/56-11-524
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

www.omegadoo.si 

Obiskovalci: 8169423
Kako deluje

funktionsweise_anlage.jpg Centralni sesalni sistem je sestavljen iz 4 sklopov:
 

- Cevni – instalacijski sistem   

- Sesalne vtičnice

- Sesalni kompleti

- Sesalna enota

 

Cevni – instalacijski sistem....
Cevni sesalni sistem je izveden iz posebnih PVC cevi premera 50 mm debeline  2,2 mm. V stanovanjskih objektih običajno poteka ena vertikala v zidu iz ene etaže v drugo etažo na sredi stanovanjskega objekta, večino preostalih cevi pa se polaga horizontalno na ploščo zraven sten in se zaključi z podometnimi dozami za sesalne vtičnice, katere se namestijo v višini električnih vtičnic. Zraven cevi poteka krmilna instalacija za 12 V krmiljenje. Pri montaži instalacije CSS so še potrebni ostali vezni elementi kot so: 2 x 45  kolena, 90 kolena, odcepi, spojke,... Vsi posamezni vezni elementi so označeni z logotipom podjetja Disan in so certificirani s CE oznako.

Sesalne vtičnice...vticnica.jpg
Sesalne vtičnice v ABS izvedbi z gladko površino in zakritim odpiralnim mehanizmom Easy touch. Lahko so na kontakte ali na micro stikalo. Poznamo stenske sesalne vtičnice, ki dopuščajo možnost kombiniranja z vsemi elektro sesalnimi vtičnicami, kakor tudi talne vtičnice zelo elegantne oblike in v celoti iz nerjavečih materialov in nadometne vtičnice za nadometno instalacijo. Poudarek pri sesalnih vtičnicah je v dvojnem tesnenju, ki onemogoča propustnost zraka in hkrati omogoča tudi enostavno odpiranje in zapiranje.

Sesalni kompleti...
Sesalni komplete (nastavki za sesanje , ščetke, ..) ponujamo glede na željo in potrebo stranke. Standardne dolžine sesalnih cevi so 7,5 m, 9m ali 11 m. Podjetje Disan ponuja različno paleto sesalnih kompletov, kakor tudi posameznih namenskih elementov. Npr. komplet za sesanje avtomobilov, sesalni kompleti za industrijo, sesalni komplet za ščetkanje živali, razne velikosti globinskih (turbo) glav,.. Dokupujejo se pa lahko tudi samo posamezni sesalni elementi.

Sesalna enota...
Sesalna enota sestavljena iz lakiranega kovinskega ohišja, snemljivega plastičnega ali kovinskega rezervoarja za prah. Sesalna enota je pritrjena na zidu (v pomožnem prostoru), izpuh zraka pa je napeljan ven iz stanovanjske hiše preko izpušne rozete ali pa v zračnik dimnika. Podjetje Disan ponuja veliko paleto različnih modelov in velikosti. Pri izbiri sesalne enote je potrebno upoštevati različne parametre. Kot so: velikost objekta, število etaž, število vtičnic, dolžina porabljenih cevi,..

Vklop sesalne enote je možen na več načinov:

- s stikalom za vklop ali izklop na ročaju sesalne cevi
- hkrati s potiskom sesalne cevi v sesalno vtičnico
- z dvigom pokrova sesalne vtičnice
- z daljinskim upravljalcem
funktionsweise_anlage_1.jpg

S stikalom za vklop ali izklop na sesalni cevi...

Najboljši način vklopa sesalne enote je na ročaju sesalne cevi. Za omenjeni vklop/ izklop na ročaju potrebujemo sesalno vtičnico na kontakte. Preko posebne manšete sesalne cevi, katero pravilno namestimo v sesalno vtičnico je neopazno nameščen signalni kabelj v sesalni cevi, ki se zaključi z stikalom, preko katerega damo signal za vklop ali izklop sesalni enoti nameščeni v pomožnem prostoru. Ves sistem je krmiljen z nizko 12 V napetostjo, ki za človeka ni nevarna.

Hkrati s potiskom sesalne cevi v sesalno vtičnico...
Za omenjeni vklop potrebujemo sesalno vtičnico na kontakte. Ko manšeto vtičnice z kovinskim obročem, katera je nameščena na sesalni cevi vtaknemo v sesalno vtičnico sklenemo nizko napetostni tokokrog in s tem vklopimo sesalno enoto nameščeno v pomožnem prostoru. Po končanem sesanju iz določene vtičnice manšeto s kovinskim obročem izpulimo,  tako prekinemo tokokrog in s tem ustavimo sesalno enoto.

Z dvigom pokrova sesalne vtičnice
Za omenjeni vklop potrebujemo sesalno vtičnico na micro stikalo. Ko dvignemo  pokrov sesalne vtičnice, s tem micro stikalo sklene nizkonapetostni tokokrog in vklopi sesalno enoto. Ko  pa spustimo pokrov od sesalne vtičnice prekinemo tokokrog in s tem ustavimo sesalno enoto.  

Z daljinskim upravljalcem
Za omenjeni vklop potrebujemo daljinski upravljalec, ne potrebujemo pa 12 V krmilne instalacije. Ta sistem je dokaj nepraktičen (vsakič ko hočemo sesati potrebujemo daljinski upravljalnik) in drag. Lahko pa imamo daljinski upravljalnik tudi v ročaju sesalne cevi. Pri tej varianti se pa tudi pogosto dogaja, da iz bolj oddaljenega kraja sesanja in pri slabi bateriji izgubimo signal. sezione453.jpg

Delovanje sesalne enote

V instalaciji centralnega sesalnega sistema je hitrost smeti tudi do 100 km /h, zato je zelo pomembno, da vam instalacijo sistema naredijo za to pooblaščeni monterji.
 
Pri pravilni skonstruirani sesalni enoti, katera ima najnovejšo tehnologijo dvojnega ciklona sistem izloči umazanijo in prah iz zraka in se sesede na dno posode za umazanijo. Po uspešnem izločanju umazanije, zrak in micro delci potujejo skozi Disan kartuša filter velike filtrirne površine od 5400cm² do 20.000cm² odvisno od modela sesalne enote v drugo komoro in s tem preko izpušne rozete ven iz stanovanjskega prostora.
 
Pri centralnem sesalnem sistemu Disan se filtrirni zrak izpiha iz objekta, tako je učinek čiščenja 100 %, tako v stanovanjskem objektu ni micro prahu, ne zaudarja po sesalniku in prahu in istočasno se stanovanjski objekt prezrači.

 

Zaradi najnovejše tehnologije dvojnega ciklona se vsa umazanija sesede na dno posode, zato ni nevarnosti, da bi  morebitni ostri delci poškodovali filter. Zato ima kartuša filter disan ob pravilnem vzdrževanju dolgo življensko dobo.


.... glejte tudi  Prednosti

 
 
Pioneer
www.centralni-sesalni-sistem.si - izvedba: /3xdvojniw/