Webdesign Erfurt
Centralni sesalni sistemi

    Hiter dostop

    Izberite primeren centralni
    sesalni sistem za vašo hišo.

    (Podrobnosti)  

Centralni sesalni sistemi Disan
Zastopnik za Slovenijo:

omegalogo3.png

 

 

 

Omega d.o.o.
Ljutomerska cesta 28
9250 Gornja Radgona

Tel.:02/56-11-762
Fax:02/56-11-524
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

www.omegadoo.si 

Obiskovalci: 9155132
Pogosta vprašanja

SPLOŠNO

Kako se odstrani prah pri CSS?
Posesani prah se odvede s pomočjo sesalne turbine do sesalne enote, kjer se s pomočjo dvojnega ciklona izloči v zbirno posodo. Posodo je potrebno izprazniti 3-4x letno – odvisno od modela sesalne enote in količine prahu. Izpihani zrak, v katerem so prisotni preostali mikro delci kot pri običajnih sesalnikih se izpiha preko kartuša filtra z veliko filtrirno površino iz sesalne enote preko izpušne rozete na prosto, oz. v zračnih dimnikah.

Ali obstaja nevarnost električnega udara ob dotiku s sesalno vtičnico?
Ne, ker je sistem krmiljen z nizko napetostjo 12V, ki za človeka ni nevarna.

Ali obstaja nevarnost zamašitve cevnega sistema?
Pri strokovno izvedeni instalaciji (ustrezna izvedba lokov, priključkov  in ustrezna  postavitev vtičnic) in uporabi originalnih DISAN instalacijskih materialov (podometna doza z varovalnim ozkim delom in 90° kolenom, ustrezna 2x 45° kolena z dolgim lokom) nevarnosti za zamašitev ni!
Seveda pa naši serviserji tudi, v kolikor pride do zamašitve cevi, cev odmašijo tako, da s posebno kamero locirajo zamašitev in nato glede na težavo s posebnim posegom cev odmašijo.


PLANIRANJE SISTEMA

Kaj moramo pri planiranju CSS  DISAN upoštevati?
Planiranje CSS v bivalnih prostorih opravijo naši strokovnjaki na podlagi tlorisov posameznih etaž ali skic objekta. V kolikor ima stranka posebne želje glede števila vtičnic, lokacije sesalne enota ali česar drugega se to v fazi planiranja upošteva.
Običajno se cevni sistem instalira v času, ko se opravljajo tudi druga podometna instalacijska dela (pred izdelavo ometov ali zapiranjem montažnih sten in pred izvedbo estrihov), vtičnice in sesalna enota pa se instalira po končanih gradbenih delih.
V kolikor se želite sami lotiti izvedbe CSS DISAN vam nudimo vso strokovno podporo za pravilno izvedbo.

Kako se pozicionirajo sesalne vtičnice?
Pozicioniranje sesalnih vtičnic je ena od pomembnejših opravil pri planiranju CSS. Upoštevati je potrebno sledeče:
- željeno dolžino sesalne cevi: 7,5,   9 ali 11m z upoštevanjem možnosti dodatnega podaljška 2m, ki  se običajno uporabi za površine, ki se ne sesajo pogosto.
- upoštevati dejstvo, da se z eno vtičnico lahko sesa cca 60 m2 tako, da ni smiselno nameščati vtičnice v vsaki prostor.
- locirati vtičnice tako, da z željeno dolžino cevi dosežemo vse kote, pri čemer moramo upoštevati postavitev pohištva. Vtičnice se običajno locirajo  ob vratih pod stikala. Upoštevati je potrebno tudi pomožne prostore ( terase, stopnišča, garaže.....)
Brez skrbi....naši strokovnjaki vam bodo splanirali optimalno rešitev, ki vam bo odlično služila. V kolikor se želite sami lotiti izvedbe CSS DISAN  vam bodo naši strokovnjaki tudi pri tem v pomoč.

Je možna izvedba v že zgrajene objekte?
Vsekakor. Glede na dejstvo, da je za alergike in astmatike edini dopusten način sesanja sesanje s CSS, marsikdo pa si želi izboljšati higijenske razmere in udobje bivanja v že zgrajeni hiši se vedno najde rešitev, ki ne pomeni prehudega posega v objekt. Obstaja več načinov polaganja cevnega sistema v takih objektih, tako, da naši strokovnjaki po ogledu točno predvidijo najboljšo rešitev.

Pri tehtanju, ali se odločiti za poseg upoštevajte dejstvo, da vam bo zanesljivi partner izvedel dela hitro in kvalitetno, po želji tudi organiziral čiščenje, ali pa boste lahko še isti dan stanovanje posesali s CSS DISAN.

Koliko stane CSS?
Investicija v  centralni sesalni sistemu Disan se vsekakor izplača, saj je sesanje z njim cenejše (ni potrebno kupovanje vrečk),  v času pričakovane dobe uporabe sesalne enote pa bi morali zamenjati več novih klasičnih sesalnikov, s čimer se investicija že v nekaj letih amortizira. Ob vseh prednostih, ki jih nudi Centralni sesalni sistem Disan pa je pomembna še ta, da se zmanjša potreben čas za čiščenje za 30%.
Sistem se izvede v dveh fazah:
1. faza je izgradnja cevnega razvodnega sistema pred izdelavo ometov in izvedbo estrihov,
2. faza je montaža sesalne enote, vtičnic in dobava sesalnega kompleta- po končani gradnji ali kadar-koli v prihodnosti.
Tako se stroški investicije razdelijo na dva časovno ločena dela, niso pa višji od nakupa kakovostnejšega klasičnega sesalnika.
Naši strokovnjaki vam po predložitvi načrtov ali skic izdelajo točno ponudbo v več cenovnih varijantah.

Kako visoki so obratovalni stroški CSS DISAN?
Sesalne enote DISAN za privatno uporabo so opremljene z velikimi kartuša filtri. Filtri so kakovostne izdelave, robustni in imajo dolgo življensko dobo. Filtre lahko občasno očistite ( posesate ali izpihate), poliesterski filter pa lahko tudi operete.
Po nekaj letih uporabe je potrebna zamenjava motornih ščetk.

Ali lahko sam zmontiram CSS DISAN?
Samoizvedba je možna, seveda pa je potrebno poznati tudi pri montaži CSS pravila stroke. Svetujemo vam, da se obrnete na naše strokovnjake, ki vam bodo pri planiranju z veseljem svetovali, ob nakupu komponent pa boste prejeli navodila s pravili, ki jih morate upoštevati pri delu.


HIGIJENSKI  VIDIKI

Ali CSS DISAN prispeva k izboljšanju higijene v bivalnem prostoru?
Pri klasičnih sesalnikih – tudi tistih z najboljšo filtracijo in vodnim filtrom se mikro prah pomešan z mikroorganizmi (bakterije, spore plesni, klice) in ostalimi alergeni in zdravju škodljivimi mikro delci izpiha nazaj v prostor, kjer nekaj časa lebdi, nato pa se vsede na pohištvo in tla, dokler ga zopet ne posesamo. Tako je zaključen en cikel večnega ponavljajočega  kroga sesanja s klasičnimi sesalniki.
Pri centralnem sesalnem sistemu Disan se filtriran zrak izpiha iz objekta, tako je učinek čiščenja 100%, v stanovanju ni mikro prahu, ne zaudarja po sesalniku in prahu in istočasno se stanovanje prezrači.
Centralni sesalni sistem Disan je tako primeren tudi tam, kjer bivajo alergiki in astmatiki in ima velik pomen za izboljšanje higijenskih razmer v bivalnem prostoru.

Je lahko cevni sistem problematičen iz higijenskih razlogov?
Včasih se pojavi vprašanje glede higijenske oporečnosti cevnega sistema zaradi oblog in iz tega izhajajoče nevarnosti nastajanja plesni in celo pršic. Odgovor je jasen: ni nobene najmanjše nevarnosti za razvoj mikroorganizmov (seveda, če je sistem zgrajen strokovno) iz sledečega razloga: cevni sistem že zaradi materiala predstavlja neprijazno okolje za razvoj plesni in pršic. V ceveh se giblje suh zrak s hitrostjo več, kot 100 Km/h, pri čemer se cevi popolnoma izpraznijo. Tudi, če je posesan vlažen ali lepljiv material, ki “ bi se lahko zalepil na stene cevi”, je potrebno upoštevati, da se taka obloga takoj posuši in odkrha (abrazija zaradi gibanja zraka in delcev).


NEKAJ DEJSTEV O CEVNEM SISTEMU


Kaj se zgodi, če pomotoma  posesate večje delce?
Sesalne doze sistema DISAN so  koncipirane tako, da je takoj v sesalni dozi vgrajena zaščita, ki zaustavi večje delce, ki bi lahko zamašili cevni sistem. Tako je poskrbljeno, da so posesani le kosi, ki se zanesljivo ne zaustavijo v cevnem sistemu in jih lahko brez težav odstranite iz vtičnice.

Kako glasen je CSS?
Sesalne enote Disan veljajo v osnovi za manj hrupne na tržišču. Pri centralnem sesalnem sistemu Disan je sesalna enota nameščena v pomožnem prostoru (garaža, klet...). Tako pri sesanju v bivalnem prostoru ni nadležnega hrupa motorja in je možno sesanje kadar – koli, tudi, ko kateri od družinskih članov spi.

Ali se po cevnem sistemu prenaša hrup po stanovanju?
Na podlagi dolgoletnih izkušenj lahko trdimo, da prenos zvoka po cevnem sistemu ni mogoč. Pomembno je, da so sesalne vtičnice pravilno montirane in pravilno izvedene, da ne prihaja do napačnega vleka zraka. Vtičnice Disan so izdelane robustno s posebnim tesnenjem, ki preprečuje napačen vlek.


KAKO DOBRE SO ALTERNATIVNE REŠITVE

So sesalniki z vodnim filtrom alternativa CSS DISAN?
Sesalniki z vodnim filtrom so se pogosto omenjali kot velika pridobitev za higijeno doma in alternativa CSS. Dejstvo je, da je bilo že v obdobju, ko je bila prodaja vodnih sesalnikov v Sloveniji v razcvetu ugotovljeno na neodvisnem EKOTESTU in v TUV ESSEN Nemčija ( april 2000),  da je velika težava, da se zaradi ugodnih pogojev ( vlaga, umazanija, topel zrak) v vodnih sesalnikih razvijejo mikroorganizmi ( bakterije, plesni, glivice) in so jih za to za UPORABO ODSVETOVALI!

So sesalniki z hepa, antialergijskimi mikrofiltri alternativa CSS DISAN?
EKOTEST je prav tako  novembra 2000 objavil rezultate testiranj sesalnikov s hepa, antialergijskimi mikrofiltri. Od vseh testiranih sesalnikov so bili označeni samo trije sesalniki kot primerni. Tako je EKOTEST sprejel zaključek, da je edini učinkoviti način za odstranjevanje prahu iz bivalnih in delovnih prostorov CSS.

So centralni sesalniki z vodnim filtrom ali vodnim izplakovalnikom alternativa CSS DISAN?
Zagotovo ima tako izveden CSS vse odlike vgrajenih CSS. Žal pa so tudi pri teh sesalnikih prisotni trije  potrebni pogoji za razvoj mikroorganizmov: umazanija, topel zrak in VODA. Tako je zgodba enaka, kot pri ostalih sesalnikih z vodnim filtrom – tak sesalnik je žarišče razvoja mikroorganizmov v vašem domu. Tudi iz drugih tehničnih in praktičnih razlogov (neposredna priključitev odtoka na kanalizacijo, potrebni vzdrževalni posegi....) takih sesalnikov ne vgrajujemo, ker je strošek vgradnje in vzdrževanja višji, kot pri DISAN  izvedbi, nima pa nobene večje praktične uporabne prednosti. Tudi največji svetovni proizvajalci se tej “modni muhi” niso pridružili in se css sesalniki z vodnim izplakovanjem ali vodnim filtrom niso uveljavili.

 
 
Pioneer
www.centralni-sesalni-sistem.si - izvedba: /3xdvojniw/